Un punt molt important de l'estudi biomecànic, es determinar el treball de les nostres cames, a partir del recolzament que fan els peus.
Si ens trobem un peu que sense recolzament/gravetat treballa de forma supinada, serà molt important que treballem just a la cala, amb unes cunyes que ens proporcionaran una base solida pel peu, neutralitzant la seva posició, i per tant, alineant tot el segment d'extremitat inferior(cama), per tal de no provocar un mal treball de l'articulació del genoll, portant aquest a apropar-se al quadre de la bicicleta, i que ocasionara una distensió del compartiment lateral intern(lligaments laterals i aletes rotulianes), i una compressió del compertiment extern(menísc, capsula...).

el treball sempre serà des de la cala, ja que en la bicicleta, aquesta es el terra del nostre peu, i l'únic punt que ens pot fer variar la posició de tota l'extremitat un cop ajustat està clar, la pèlvis i posició del seient per estabilitzar la cadera i la columna lumbar.
Durant l'estudi, tindrem en compte les gràfiques que ens proporciona el nostre rodet computaritzat per tal de detectar imperfeccións en la pedelada, a més de veure el treball en percentatges que està generant cada una de les EEII.
Extremadament necessària la correcció dels peus tant en pronació com en supinació, per neutralitzar l'eix de tota l'extremitat inferior, i evitar problemes de genoll, turmell, cadera...entre altres possibles, ja que el recolzament d'aquests influirà a tota l'estructura corporal.
Si estant drets la postura pot afectar tant, partint de la premisa que el cos només es recolza al terra amb 2 punts( els peus), imagina sobre la bicicleta b revolzament a pedals, seient i manillar, com pot arribar a canviar la postura l'alteració per cm o mm. No esperis la lesió, anticipat i assegura't una bona posició.
És de vital importància una col·locació correcte del seient, en cas contrari, aprareixeràn problemes de recolzament, amb compressió si o si de la branca nerviosa del perineu, sumat a la compressió també de la zona visceral i prostàtica, que a curt o llarg termini pot perjudicar-nos greument la salut. Que s'adormi aquesta zona es molt freqüent, i molts ho tenen com a alguna cosa normal. Un canvi de posició et pot assegurar comoditat, confort i salut.
vols millorar en salut i evitar lesions? doncs posat en mans d'algú que entengui de lesions!